Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

klix.ba [ R.B. ]

26. 01. 2023. 10:11 >> 10:06

OBRAČUN SA MAFIJOM

Italija: Uhapšeno 56 osoba, zaplijenjena imovina vrijedna 250 miliona eura

Italijanska policija uhapsila je 56 osoba širom države zbog veza sa mafijaškom grupom Ndrangeta i zaplijenila je imovinu vrijednu oko 250 miliona eura.

Optužbe s kojima se osumnjičeni suočavaju uključuju, između ostalog, iznudu, otmicu, trgovinu oružjem, korupciju i prevaru.

Frančesco Mesina, glavni direktor državnog policijskog tijela za borbu protiv kriminala, rekao je da je "snažna operacija pravosudne policije... omogućila da razbijemo žestoku mafijašku skupinu".

Nadalje je dodao da "ogromna vrijednost" zaplijenjene imovine "potvrđuje ekonomsku moć Ndrangeta klana koji je konačno pogođen".

Policijska operacija dolazi samo sedmicu nakon što je u Palermu uhapšen jedan od najtraženijih italijanskih bjegunaca, ozloglašeni šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro.

Klan Ndrangeta vuče korijene iz južne regije Kalabrije, ali se sada proširio preko poluostrva i na ostatak kontinenta. Teško je upleten u krijumčarenje droge u Evropu, održavajući jake veze s južnoameričkim kartelima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније