Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

ртцг.ме [ M.V. ]

14. 02. 2023. 17:56 >> 18:42
1

MATEO MESINA DENARO

Najtraženiji italijanski bjegunac kockao u Crnoj Gori

Mafijaški šef Mateo Mesina Denaro, najtraženiji bjegunac u Italiji, dolazio je u Crnu Goru tokom skrivanja, i posjećivao kazina, prenijeli su italijanski mediji. Osim Crne Gore, Denaro je posjećivao i Albaniju, Tunis i Španiju. Italijanska policija tragala je za ovim bjeguncem 30 godina.

Informaciju o dolasku Mesine u Crnu Goru objavio je portal "livesicilia.it", ali i drugi mediji

Navodi se kako je Denaro posjećivao kazina u Crnoj Gori, te da je u Albaniju išao radi ugovaranja kriminalnih poslova, a u Crnu Goru zbog kockanja. 

Kako su italijanski mediji prenijeli, Denaro se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u srednjoj Italiji, pod posebnim ograničenjima koja se primjenjuju na najopasnije zatvorenike u zemlji.

"Nemam kriminalni dosije", rekao je Denaro policiji kada je odveden u zatvor Kostrele u blizini grada L'Akvila, izvijestili su italijanski mediji.

Mesina je sredinom januara uhvaćen nakon 30 godina bjekstva.

Denaro je u osuđen u odsustvu na višestruke doživotne robije za niz zločina, uključujući i za njegovu ulogu u ubistvima sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992.godine. Ova ubistva su šokirala naciju i izazvala slamanje sicilijanske mafije Kosa Nostra.

Denaro je podvrgnut pravilima strogog režima izolacije osmišljenom da se spriječe osumnjičeni da iza rešetaka upravljaju kriminalnim organizacijama.

Zatvorenici se nalaze u malim samicama koje su pod konstantnim video nadzorom.

Denaro boluje od raka i očekuje se da će se njegovo liječenje nastaviti u bolnici u malom gradu u planinskoj regiji Abruzo. Vjerovatno će biti vraćen avionom na Siciliju kada bude trebalo da se pojavi na sudu.

Policija je 17. januara našla stan za koji se vjeruje da ga je Denaro koristio posljednjih nekoliko mjeseci pod lažnim imenom Andrea Bonafede.

Nalazi se u skromnoj zgradi u zapadnoj sicilijanskoj pokrajini Trapani, samo nekoliko kilometara od njegovog rodnog grada, Kastelvetrano.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније