Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

14. 01. 2023. 21:06 >> 21:02

BIVŠI BRAZILSKI PREDSJEDNIK

Bolsonaro na jednu večeru potrošio preko 21.000 dolara

Podaci sa kreditne kartice bivšeg brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara otkrivaju da je potrošio pet miliona američkih dolara tokom četvorogodišnjeg mandata, a samo na jednu večeru u restoranu potrošio je više od 21.000 dolara. Nova brazilska vlada je na svom sajtu objavila izvod o stanju računa službene kartice bivšeg šefa države.

Pristup kreditnoj kartici je uz Bolsonara imao i njegov tim od 21 osobe, prenijele su agencije.

Za razliku od svojih prethodnika, Bolsonaro je bio tajanstven kada je riječ o troškovima, ali njegov nasljednik Luiz Inasio Lula da Silva odlučio je da to objelodani.

Tako je Bolsonaro na godišnje odmore 2019. godine, 2020. godine i 2021.  godinepotrošio više od 235.000 američkih dolara. Prilikom jedne posjete benzinskoj pumpi potrošio je skoro 14.000 dolara te 286.000 na nekoliko boravaka u luksuznom hotelu u Gvaruji, ljetovalištu nedaleko od Sao Paula.

Čini se, ipak, da je Bolsonaro najviše trošio na bogate ručkove i večere.

Tokom posjete relativno jeftinom restoranu u Boa Visti, u državi Roraima, predsjedničkom karticom je plaćen račun veći od 21.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније