Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.

13. 01. 2023. 22:02 >> 22:02

PRED KONGRESOM

Bajden će 7. februara održati govor o stanju u SAD

Američki predsjednik Džozef Bajden održaće 7. februara tradicionalni govor o stanju nacije i opštoj politici pred Kongresom SAD.

U skladu sa tradicijom predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Kevin Makarti pozvao je danas Bajdena pismom da se obrati na zajedničkoj sjednici oba doma Kongresa.

Predstavnica za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da je Bajden prihvatio Makartijev "ljubazan poziv" i da se raduje držanju govora.

Prvi put od kada je izabran, predsjednik će se obratiti podijeljenom Kongresu, pošto su republikanci osvojili tanku većinu u Predstavničkom domu poslije izbora na pola mandata u novembru. Demokrate su na tim izborima zadržale kontrolu nad gornjim domom Kongresa, Senatom.

"Nova godina donosi novi Kongres i sa njim odgovornost da se radi ka privredi koja je snažna, naciji koja je bezbjedna, budućnosti izgrađenoj na slobodi i vladi koja preuzima odgovornost", napisao je Makarti u svom pozivu Bajdenu upućenom danas.

On je dodao da ih je američki narod poslao u Vašington da daju "novi smjer zemlji, nađu prostor saglasnosti i razgovaraju o prioritetima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније