Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

12. 01. 2023. 17:05 >> 17:01

POGINULO NAJMANjE PET OSOBA

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kabulu

Teroristička grupa Islamska država preuzela je danas odgovornost za bombaški napad u kojem je poginulo najmanje pet osoba u blizini Ministarstva spoljnih poslova u Kabulu, glavnom gradu Avganistana.

Islamska država je u saopštenju navela da je osoba identifikovana kao Kajber al-Kandahari detonirala svoj eksplozivni prsluk u vrijeme održavanja sastanka zaposlenih u ministarstvu, upravo dok su stražari izlazili kroz glavni ulaz zgrade.

Zasad nema reagovanja avganistanskih talibanskih vlasti na tvrdnje Islamske države.

Eksploziju koja se desila juče popodne pratila je sirena, a talibanske snage bezbjednosti spriječile su novinare da se približe mjestu incidenta, preteći im upotrebom oružja.

Policija je saopštila da su bezbjednosni timovi na licu mjesta, da je poginulo pet civila, da je još nekoliko osoba ranjeno i da će detalji biti objavljeni kasnije.

Mediji su objavili je da se napad dogodio dok se održavao kurs namijenjen diplomatama.

Regionalni ogranak ekstremističke oružane grupe Islamska država pojačao je napade od kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, 2021.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad 1. januara ove godine u Kabulu, u blizini kontrolnog punkta na aerodromu u kojem je ubijeno i ranjeno nekoliko osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније