Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

18. 12. 2022. 17:21 >> 17:19

“EU NOVAC JAČA SUVERENITET”

Moravjecki: Poljska mora da okonča spor sa EU 

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da Poljska mora da okonča spor sa Evropskom unijom oko reforme pravosuđa i nezavisnosti sudija zbog koga još ne dobija novac iz Nacionalnog plana za obnovu poslije pandemije jer pravi sukob bukti istočno od Poljske.

"Rusija danas ugrožava našu slobodu. Ekonomski rat sa Evropom, hibridni i rat informacijama, putinflacija, cijena energija, to su veliki izazovi današnjih dana. Spor sa Evropskom komisijom mora da se završi jer pravi sukob odigrava se danas na istok od Poljske", poručio je Moravjecki na Fejsbuku.

Poljski premijer kazao je da sredstva iz fondova EU jačaju suverenitet Poljske.

"Poljska ima utoliko više suvereniteta koliko je ekonomski i vojno jača. Recimo to otvoreno. Novac iz EU jača naš suverenitet čak i kada u određenim oblastima moramo da povučemo šahovski potez", naglasio je Moravjecki.

EU Poljskoj već 21 mjesec blokira korišćenje oko 35 milijardi eura iz novog evropskog Fonda obnove koja bi Poljska trebalo da dobije na osnovu Nacionalnog plana obnove podnijetog EK, a susjedima, recimo Češkoj taj novac već stiže.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније