Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

07. 12. 2022. 17:47 >> 17:43

RAT U UKRAJINI

Stoltenberg: Plašimo se zaoštravanja sukoba na proljeće

NATO se plaši da će na proljeće doći do zaoštravanja sukoba u Ukrajini, rekao je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„Rusija sada pokušava da "zamrzne" sukob, prije nego što na proleće pokrene veću ofanzivu", rekao je Stoltenberg putem video linka na konferenciji o novim geopolitičkim i ekonomskim strategijama koju je organizovao britanski list "Fajnenšl tajms".

Stoltenberg je rekao da NATO saveznici moraju da nastave sa slanjem pomoći u Ukrajinu.

"Izvjesno je da će sukob, za koji se očekuje da će tokom zime ući u mirniju fazu, biti nastavljen tokom proljeća", kazao je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, uslovi za diplomatsko rješenje sada ne postoje.

"Ukoliko želimo mirno rješenje moramo da nastavimo da pružimo vojnu podršku Ukrajini", rekao je Stoltenberg i dodao da Rusija nije pokazala želju za mirnim okončanjem sukoba.

Stoltenberg je naglasio da bi "eventualna pobjeda Rusije prouzrokovala ozbiljne posledice po Alijansu i učinila NATO ranjivijim“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније