Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

30. 11. 2022. 21:04 >> 21:02

PORTPAROL IZJAVIO

Nigerijski 'slijepi putnici' s kormila broda traže azil u Španiji

Tri nigerijska "slijepa putnika" nađena na kormilu naftnog tankera, traže azil u Španiji, izjavio je portparol delegacije španske vlade na Kanarskim ostrvima.

Španska obalska straža je u utorak saopštila da su na kormilu broda "Alitini II" koji je za 11 dana doplovio iz Nigerije do luke Las Palmas na Kanarskim ostrvima stigla tri "slijepa putnika" koja su sjedjela na kormilu broda, tik iznad vode i propelera. Dehidrirani i sa znacima hipotermije odvedeni su u bolnicu gdje je jedan zadržan.

Španske vlasti kažu da su dvojica vraćena na brod zbog mogućeg povratka jer po španskom zakonu, ako "slijepi putnici" ne traže azil ili su maloljetni, vlasnik broda ili agent odgovorni su da ih vrate na mjesto polaska, u ovom slučaju u Lagos.

Ali, s obzirom na to da trojica sada traže azil, brod može da napusti luku.

Identiteti tražilaca azila i njihovi motivi da napuste Nigeriju nisu objavljeni.

Danas je nevladina organizacija za ljudska prava "Voking borders" (Walking Borders) pozvala špansku vladu da ih ne šalje nazad, u Nigeriju, i da njihove slučajeve procijeni pojedinačno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније