Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1 [ R.B. ]

18. 11. 2022. 22:26   >>  22:24

ALTERNATIVE

Putin razgovarao sa Erdoganom o izgradnji gasnog čvorišta u Turskoj

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o detaljima izgradnje gasnog čvorišta u Turskoj, saopštila je pres služba Kremlja.

Posebna pažnja je posvećena izgledima za sprovođenje inicijative za stvaranje velikog gasnog čvorišta u Turskoj, koju je u oktobru iznio predsjednik Rusije, a podržao Erdogan, navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Putin je na forumu Ruske energetske nedjelje u oktobru predložio da u Turskoj bude izgrađeno najveće gasno čvorište u Evropi i da isporuka gasa, koja više nije moguća Sjevernim tokom, bude preusmjerena na to čvorište, a naveo je da to može da podrazumijeva i izgradnju još jednog gasovoda.

Gas bi se odatle isporučivao trećim zemljama, prije svega evropskim, ukoliko budu zainteresovane, kazao je tada Putin.

Putin i Erdogan su o tome razgovarali i 13. oktobra u Astani i turski predsjednik je tada rekao da bi čvorište trebalo da se izgradi što je prije moguće i istakao da je najpogodnije mjesto za to Trakija, u evropskom dijelu Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније