Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З. [ Beta/Mina ]

06. 11. 2022. 17:37 >> 17:37

PAO U JEZERO VIKTORIJA

Tanzanija: U padu aviona poginulo 19 osoba

Najmanje 19 osoba poginulo je kada se manji putnički avion srušio jutros u jezero Viktorija u Tanzaniji, dok je pokušavao da sleti na aerodrom u Bukobi, javio je BBC.


Lokalne vlasti su saopštile da je, od 43 osobe koje su bile u avionu kompanije „Presižen er", 26 prebačeno u bolnicu, ali se vjeruje da su neki tamo preminuli.

Spasioci i lokalni ribari pokušavaju da spasu one koji su još zarobljeni u avionu.

"Uspjeli smo da spasimo priličan broj ljudi", rekao je novinarima komandir policije provincije Kagera Vilijam Mvampagale.

On je dodao da je letilica naišla na probleme i loše vrijeme i da je u trenutku pada aviona padala jaka kiša.

Državna televizija TBC je prenijela da je avion, koji je poletio iz Dar es Salama, pao u jezero Viktorija zbog oluje i jake kiše.

Video snimci i slike koje kruže društvenim mrežama pokazuju da je avion skoro potpuno potopljen.

Video snimci i slike koje su  kružile društvenim mrežama pokazuju da je avion skoro potpuno potopljen, a iznad vodene linije vidljiv je samo njegov zeleni i braon rep.

Predsjednica Tanzanije Samia Suluhu Hasan pozvala je na smirenost dok se spasilačka operacija nastavlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније