Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1/M.V. ]

27. 08. 2022. 23:05 >> 23:00

TANZANIJA

Rudar našao drago kamenje i postao milioner

Rudar u Tanzaniji Anselim Kaviše postao je milioner zahvaljujući dva tanzanita dragog kamenja čija je vrijednost procijenjena na 2,2 milijarde tanzanijskih šilinga (oko milion dolara).

Kako su objavili lokalni zvaničnici, Kaviše je pronašao dva gigantska tanzanita.

Adolf Ndunguru, sekretar u Ministarstvu rudarstva, rekao je da će vlada kupiti kamenje tanzanita, koje je teško 3,74 i 1,48 kilograma.

"Čestitamo mu na sreći, vlada će mu platiti za kamenje tanzanita“, rekao je Ndunguru.

Tanzanit, koji se nalazi na sjeveru Tanzanije, koristi se za pravljenje luksuzne robe.

To je jedno od najrjeđeg dragog kamenja na Zemlji, a neki geolozi vjeruju da bi njegova zaliha mogla biti potpuno iscrpljena u narednih 20 godina.

Privlačnost ovog dragog kamena leži u njegovoj raznolikosti nijansi, uključujući zelenu, crvenu, ljubičastu i plavu boju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније