Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ BBC ]

05. 10. 2022. 22:52 >> 22:52

VELIKA SUŠA

U Somaliji sve veći broj djece umire od gladi

U Somaliji sve veći broj djece umire od gladi zbog najveće suše u toj zemlji u poslednjih 40 godina, objavio je BBC.

Predstavnici somalijske vlade upozoravaju da još veća katastrofa može zadesiti tu zemlju u narednim danima, ukoliko ne bude stigla veća pomoć međunarodne zajednice.

U Somaliji više od dvije trećine djece i trudnih žena, raseljenih zbog suše i koji se nalaze u kampovima, pate od akutne neuhranjenosti, a veliki je i procenat smrtnosti zbog gladi, što pokazuje da nije na vrijeme donijeta deklaracija protiv gladi u toj zemlji koju su usvojile Ujedinjene nacije.

Više od polovine stanovništva Somalije koje je pogođeno aktuelnom sušom nalazi se u oblastima koje kontroliše teroristička grupa Al Šabab, što otežava dostavljanje hrane i ljekova tim područjima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније