Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija/I. P. ]

29. 09. 2022. 08:15   >>  08:11 2

ERDOGAN UPOZORIO

Cijena nuklearnog rata bi bila katastrofalna

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je SAD zbog stava usljed tenzija između Turske i Grčke, navodeći kako se SAD ne ponašaju jednako kada je riječ o NATO saveznicima, javlja Anadolija.

Ističući kako nema poređenja u važnosti Turske i Grčke u NATO-u, Erdogan je kazao kako američka administracija ne može naći saveznika kakav je Turska.

“Naša očekivanja od Amerike su da ne upliće Grčku u pogrešne kalkulacije i ne dozvoli manipulaciju međunarodnim javnim mišljenjem“, kazao je on.

Kritikovao je i nedavnu odluku SAD-a o ukidanju embarga na oružje grčkom Kipru te dodao kako je ukidanje embarga neobjašnjivo u smislu sadržaja i vremena.

Navodeći kako nedavni potez SAD-a “neće proći neodgovoreno”, Erdogan je obećao poduzeti sve korake u cilju zaštite kiparskih Turaka.

Osvrnuvši se na rat koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine, Erdogan je kazao kako će danas razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodao je kako predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski očekuje podršku u vezi s četiri regije (u kojima su održani referendumi, op.a.). Erdogan namjerava detaljno razgovarati s Putinom o tome.

”Da barem nijesu održali referendum, nego da smo radije ovaj problem mogli riješiti diplomatijom“, kazao je Erdogan.

Upitan o mogućem nuklearnom ratu između Rusije i Ukrajine, Erdogan je kazao kako bi takav rat bio ”katastrofalan“.

“Cijena nuklearnog rata bi bila katastrofalna. Ne samo da se ne treba govoriti, nego niko ne bi trebao ni misliti o tome. Najispravniji korak bi bio ovo pitanje riješiti diplomatskim putem“, kazao je Erdogan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније