Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

27. 09. 2022. 09:29   >>  09:26

SNAŽNI VJETROVI

Najjači uragan u posljednjih 100 godina prijeti Kubi i Floridi

Uragan velikih razmjera koji sa sobom donosi "potencijalnu katastrofu" prijeti stanovnicima Floride, a vlasti u ovoj zemlji upozoravaju stanovnike na evakuaciju zbog prijetnje od opasnosti.

Snažni vjetrovi počeli su da udaraju južnu obalu Kube tokom jučerašnjeg dana, a očekuje se da će uragan "Ian" stići na zapadnu obalu Floride sjutra.

Tačan put uragana je neizvjestan, ali guverner Ron DeSantis upozorio je na "široke posljedice u cijeloj državi". Stanovnici su već počeli praviti zalihe hrane, vode, ljekova i goriva.

Neki djelovi države nijesu vidjeli uragan ove veličine duže od jednog vijeka.

Nacionalni centar za uragane (NHC) saopštio je da očekuje "brzo jačanje" od Iana u narednih 48 sati dok se kreće prema sjeveru od svoje trenutne lokacije, 130 km zapadno od Kube.

"Ovo je u ovom trenutku zaista veliki uragan", rekao je guverner Floride na konferenciji za novinare u ponedjeljak, pozivajući stanovnike da "ostanu mirni", ali "učine ono što treba kako bi bili spremni".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније