Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina/I. P. ]

26. 09. 2022. 14:04 >> 14:00
2

ZVANIČNICI SAOPŠTILI

Granicu s Finskom za vikend prešlo blizu 17 hiljada Rusa

Blizu 17 hiljada ruskih državljana prešlo je granicu sa Finskom tokom vikenda, što je porast od 80 odsto u odnosu na sedmicu ranije, saopštile su danas finske vlasti.

Iz finske granične službe su saopštili da se granični saobraćaj jutros smanjio, ali da je promet ostao veći nego prethodnih nedjelja.

"Redovi su i dalje nešto duži nego što su to obično bili od pandemije", naveli su iz službe, prenosi Rojters.

Naredba o djelimičnoj mobilaziciji u Rusiji izazvala je proteste širom Rusije, hapšenje demonstranata, kao i odlazak ruskih državljana iz te zemlje.

Finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto izjavio je u petak da će ta zemlja zabraniti ulazak ruskih turista i sa šengenskim vizama.

On je istakao da se zabrana ulaska odnosi na sve koji prelaze granicu kao turisti bez obzira da li putuju sa šengenskim vizama koje izdaje Finska ili neka druga zemlja.

Prema riječima visokog finskog diplomate, zabrana se neće odnositi na Ruse koji ulaze u tu skandinavsku državuda rade, studiraju ili posjećuju rođake.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније