Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

26. 09. 2022. 10:00 >> 10:02

TALAS POSKUPLjENjA

Sve više Austrijanaca upada u siromaštvo

Aktuelna kriza sa poskupljenjima izazvala je talas siromaštva u Austriji, upozorava Karitas.

Generalni sekretar Karitasa Austrija, Ana Par, kazala je da iz njihovog svakodnevnog rada znaju da su pomoć za nezaposlene i socijalna pomoć već prije talasa poskupljenja bile premale.

“Više od polovine svih nezaposlenih, koji su duže od godinu bez posla, pogođeni su siromaštvom", rekla je Par.

Inflacija je, ističe, dovela do masovnog zaoštravanja situacije, prenosi Tanjug.

"Prilikom svake kupovine poskupljenja punom snagom pogađaju osobe ugrožene siromaštvom. Vlada mora sprovesti što prije reformu tržišta rada i osnažiti značajne stubove socijalne pomoći. Građanima je sada potrebna pomoć i mere reforme moraju što prije đelovati. Najavljene promjene do kraja naredne ili početka 2024. su prekasne", kazala je Par.

Analiza Fiskalnog savjeta pokazala je da je talasom poskupljenja pogođeno 35 odsto domaćinstava sa najmanjim primanjima, koji više ne mogu pokriti troškove za kupovinu namirnica.

To, kako je navela, pokazuje da dosadašnja socijalna davanja nijesu dovoljna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније