Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

24. 09. 2022. 23:25   >>  23:20

PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Italijanski modni kreatori pozvali na glasanje protiv ekstremne desnice

Italijanski modni kreatori i influenseri na društvenim mrežama koriste Neđelju mode u Milanu da mobilišu italijansko javno mnijenje protiv ekstremne desnice uoči sjutrašnjih parlamentarnih izbora.

Ankete pokazuju da bi postfašistička partija "Italijanska braća" Đorđe Meloni mogla da osvoji najviše glasova, iako se predviđa mali odziv birača.

Umjetnički direktor modne kuće Valentino Pjerpaolo Pičoli, Donatela Versače i influenserka Kjara Feranji pozvali su putem društvenih mreža građane da sjutra izađu na glasanje.

"Idite na glasanje, izbori su veoma važni za našu zemlju! 25. septembra glasajte da zaštitite stečena prava, misleći na napredak i gledajući u budućnost", pozvala je na Instagramu Donatela Versače, koja učestvuju u Neđelji mode u Milanu.

Pičoli, koji se predstavlja kao "čovjek ljevice", pozvao je mlade da glasaju.

"Veoma sam bijesan na pomisao da postoje ljudi, ljudska bića koja se plaše posljedica ovih izbora. Nadam se da će svi mladi od 18 i više godina glasati 25. septembra, jer ne smemo ni milimetar da odstupimo od naših stečenih prava", rekao je Pičoli reagujuće na izjave Melonijeve.

Ona je u junu izjavila da se zalaže za heteroseksualne porodice i da je protiv lobiranja u korist zajednice LGBT.

Kjara Feranji je pozvala milione svojih pratilaca na Instagramu i Tiktoku da brane "pravo žena na abortus, pravo LGBT osoba da ne budu vrijeđane i diskriminisane... i pravo da se dijete ojseća da pripada Italiji iako je dijete stranaca".

Modne kuće koje predstavljaju svoje kreacije u Milanu navele su da su organizovale modne revije tako da bi učesnici i gledaoci mogli sjutra da se vrate svojim domovima za glasanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније