Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 09. 2022. 18:08   >>  18:05

SIJARTO

Neke zemlje neće moći da prežive zimu bez ruskog gasa

Mađarska ima dovoljne rezerve gasa zahvaljujući isporukama iz Rusije, ali brojne druge evropske zemlje neće moći da prežive zimu bez ruskog goriva, saopštio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je u intervjuu za RIA Novosti rekao da ne može da govori u ime drugih zemalja, ali da Mađarska, ako prestanu isporuke ruskog gasa, neće moći da se nosi sa zimom, prenosi Capital.ba.

Sijarto je pozvao kolege u Evropi da, kako je naveo, budu realni, jer problemi u energetskom sektoru nijesu političke, ideološke ili fiktivne prirode.

“To su pravi problemi i moramo ih ozbiljno shvatiti”, poručio je Sijarto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније