Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З.  [ Anadolija ]

23. 09. 2022. 23:36   >>  23:33 4

BIJEG ZBOG MOBILIZACIJE

Rusi stižu iz Moskve u Beograd: Ne želimo rat

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u petak je sletio još jedan avion u kojem su bili i brojni ruski državljani koji su odlučili da napuste zemlju zbog mogućnosti najavljene mobilizacije u ratu protiv Ukrajine.

Ekipa Anadolije bila je danas na aerodromu gdje je dočekala avion s ruskim državljanima.

Jedan od sagovornika novinara AA, koji nije želio da njegov identitet bude otkriven, kazao je da je napustio Rusiju zbog najavljene mobilizacije i zbog činjenice da ne želi u armiju.

Kazao je da se nada da će "problem" s mobilizacijom biti riješen u narednim mjesecima.

Na pitanje da li planira da ostane u Srbiji ili ima neke druge planove, kazao je da to još uvijek ne zna.

"Ne znam, zaista ne znam šta će se dogoditi", poručio je.

Upitan šta generalno misli o ratu između Rusije i Ukrajine, koje je počeo 24. februara, sagovornik je upotrijebio psovku, a potom kazao kako ga ne želi kao ni milioni Rusa. Ipak, dodao je, ruska vlada misli drugačije.

Ni drugi putnici, koji su avionom kompanije Er Srbija stigli direktnim letom iz Moskve, nisu bili raspoloženi za snimanje.

Ruski predsjednik Putin izdao je u srijedu naredbu o djelimičnoj vojnoj mobilizaciji u Rusiji, podržavajući prijedlog Ministarstva odbrane i Generalštaba.

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, rekao je da se mobilizacija sprovodi radi kontrole "već oslobođenih teritorija" i da će za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini biti pozvano oko 300.000 rezervista.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније