Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.В. [ english.aawsat.com ]

19. 09. 2022. 19:05 >> 19:02

IZVJEŠTAJ

UN upozoravaju na rizik od poplava u Jemenu

Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) pozvala je na neprekidnu pripravnost povodom rizika od poplava u Jemenu. Snažno se savjetuje usvajanje integrisanih poljoprivrednih sistema jer razarajuće klimatske promjene i dalje utiču na poljoprivredne zajednice u ovoj zemlji na jugu Arabijskog poluostrva.

Prema navodima iz UN-a, septembarski izgledi pokazuju smanjeni uticaj poplava, ali se upozorava da su u nekim oblastima i dalje vjerovatne rasprostranjene padavine sa izolovanim jakim pljuskovima.

FAO prognozira u svom agrometeorološkom izvještaju za septembar da je povećana učestalost vektorskih bolesti koje se prenose vodom, kao što su kolera i denga groznica.

"Zbog vlažnih uslova, ponovo se pojavljuju štetočine, uglavnom pustinjski skakavci", piše u izvještaju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније