Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ MINA BUSINESS ]

10. 09. 2022. 22:53 >> 22:49
1

AMERIČKO MINISTARSTVO FINANSIJA

SAD i G7 uveli nove sankcije ruskoj nafti

Sjedinjene Američke Države (SAD) će, zajedno sa Grupom sedam najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) i saveznicima, uvesti zabrane pomorskog prevoza ruske nafte i benzinskih proizvoda, saopšteno je iz američkog Ministarstva finansija.

"Zabrana pomorskog prevoza sirove nafte na snagu će stupiti 5. decembra, a za benzinske prozvode 5. februara", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da ove mjere neće uticati na zemlje ili države koje su već kupile rusku naftu po cijeni ili ispod planiranog ograničenja, prenose Nezavisne novine.

Ministri finansija G7 potvrdili su 2. septembra svoju namjeru da uvedu ograničenja cijena ruske nafte u sklopu proširenja sankcija.

Moskva je odgovorila da će prestati sa izvozom nafte u države koje budu primijenile nova ograničenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније