Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

08. 08. 2022. 18:48   >>  18:46

U MATANSASU

Požar u skladištu nafte na Kubi, više vatrogasaca nestalo

Požar izazvan udarom groma u skladište nafte u kubanskom gradu Matansasu proširio se kada je plamen zahvatio treći rezervoar iako su vatrogasci prethodno pokušali da ga ohlade.

Najmanje jedna osoba je nastradala, 122 je povrijeđeno, a više desetina vatrogasaca vodi se kao nestalo.

Grom je u petak uveče pogodio jedan od osam rezervoara i izazvao požar. Drugi rezervoar vatra je zahvatila u subotu što je izazvalo nekoliko eksplozija.

Vatrogasci su tokom vikenda poprskali preostale rezervoare vodom kako bi ih ohladili i pokušali da spriječe širenje vatre.

Vlade Meksika i Venecuele poslale su specijalne timove da pomognu u gašenju požara. Lokalni zvaničnici upozorili su građane da koriste maske za lice ili ostanu u zatvorenom jer se širi dim koji se može vidjeti iz glavnog grada Havane, udaljenog više od 100 kilometara.

Zvaničnici su upozorili da dim sadrži sumpor-dioksid, azot-oksid, ugljen-monoksid i druge otrovne materije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније