Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

18. 06. 2022. 16:17 >> 16:16

BRITANSKI PREMIJER PORUČIO

Ukrajina bi trebalo da dobije šansu da bude domaćin Pjesme Eurovizije 2023.

Ukrajina bi trebalo da dobije šansu da bude domaćin Pjesme Eurovizije 2023. godine, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Obraćajući se novinarima po povratku iz Kijeva, Džonson je rekao da su ulice tamo bile živahne i da su Ukrajinci "samouvjereni", prenosi BBC.

Kao pobjednici takmičenja u maju, Ukrajina bi inače trebalo da bude domaćin manifestacije, ali su organizatori juče saopštili da misle da za tako nešto ne postoje bezbjednosni uslovi.

Organizatori razgovaraju o održavanju u Velikoj Britaniji, koja je osvojila drugo mjesto.

Ukrajinski rep-folk bend Kaluš Orkestar, koji je dobio specijalnu dozvolu da napusti zemlju kako bi se takmičio, osvojio prvo mjesto sa 631 bodom u simboličnoj podršci javnosti nakon ruske invazije.

Uprkos tome što je pobijedio po glasovima žirija na događaju u Torinu, Sem Rajder je bio drugi za što je najbolji rezultat Velike Britanije od 1998. godine.

"Ukrajinci su pobijedili pošteno, iako smo imali sjajan početak, i trebalo bi im dati priliku da budu domaćini. Još godinu dana. Biće sve u redu do održavanja takmičenja za Pjesmu Eurovizije", rekao je Džonson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније