Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

16. 06. 2022. 07:25 >> 07:21
1

PREUZIMAJU PREDSJEDAVANJE EU

Češka hoće Maršalov plan za Ukrajinu

Češko predsjedavanje Evropskom unijom (EU) imaće za prioritet organizovanje samita o "rekonstrukciji" i pokretanje svojevrsnog Maršalovog plana za Ukrajinu, rekao je češki premijer Petr Fijala.

"Htjeli bismo da organizujemo samit o poslijeratnoj obnovi Ukrajine sa Maršalovim planom za Ukrajinu u prisustvu predsjednika (Volodimira) Zelenskog", rekao je češki premijer, prenosi TVN1.

Istovremeno predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio se Amerikancima zbog nove vojne pomoći koju mu je ranije telefonom najavio njegov američki kolega Džo Bajden.

"SAD su objavile novo jačanje naše odbrane, novu tranšu pomoći od milijardu dolara", rekao je Zelenski .

Bajden je potvrdio izvještaj neimenovanih zvaničnika da će poslati dodatnu vojnu pomoć Ukrajini od milijardu USD.

Vašington je pozvao svoje saveznike da pojačaju isporuke oružja Kijevu koji je u teškom položaju u borbama s Rusima u Donbasu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније