Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

11. 06. 2022. 22:25   >>  22:34

PUTIN POTPISAO

Zakoni o neizvršavanju odluka Evropskog suda za ljudska prava

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakone koji nalažu da se na teritoriji te zemlje ne izvršavaju presude koje je Evropski sud za ljudska prava donio nakon 15. marta ove godine.

Po ovim zakonima, i dokumenti Evropskog suda za ljudska prava će prestati da budu osnova za reviziju odluka koje donose ruski sudovi, prenose RIA Novosti.

Generalno tužilaštvo Rusije će do 1. januara 2023. godine podnosiocima zahtjeva isplaćivati novčanu nadoknadu prema odlukama Evropskog suda za ljudska prava donojetim prije 16. marta.

Rusija je 15. marta ove godine objavila da će istupiti iz Savjeta Evrope, navodeći da će poštovati odluke Evropskog suda za ljudska prava, ako budu u skladu sa njenim ustavom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније