Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1/M.V. ]

24. 05. 2022. 20:40   >>  21:01

ORBAN POTVRDIO

Mađarska proglašava vanredno stanje zbog rata u Ukrajini

Premijer Mađarske Viktor Orban objavio je u video poruci na Fejsbuku da će od ponoći Vlada Mađarske proglasiti vanredno stanje zbog rata u Ukrajini.

"Vlada će koristeći svoje ustavom zagarantovano pravo od ponoći proglasiti vanredno stanje“, najavio je Orban, prenijela je agencija MTI.

On je poručio da je Vlada, koja je danas položila zakletvu, odmah počela sa radom i da nisu gubili ni minut, jer je u susjedstvu rat koji je, prema njegovim riječima, tek počeo.

"Ovaj rat predstavlja stalnu prijetnju Mađarskoj, jer ugrožava našu fizičku bezbjednost, snabdijevanje energijom i finansijsku sigurnost privrede i porodica. Vidimo da su rat i sankcije u Briselu doveli do ogromnog ekonomskog preokreta i drastičnog poskupljenja“, rekao je Orban.

On je istakao da je svijet na ivici ekonomske krize i poručio da Mađarska mora da ostane van tog rata i da zaštiti finansijsku sigurnost svojih porodica.

Kao i vanredno stanje uvedeno tokom epidemije, ovo će omogućiti vladi da odmah reaguje i svim mogućim sredstvima zaštiti Mađarsku i mađarske porodice, naveo je Orban.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније