Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina business [ I. P. ]

24. 05. 2022. 10:22 >> 10:20

BUNDESBANK

"Ruska ekonomija će trpjeti dugotrajne štete zbog invazije"

Ruska ekonomija će se suočiti sa dugotrajnom štetom kao posljedicom rata u Ukrajini, navodi njemačka centralna banka Bundesbank.

U mjesečnom izvještaju Bundesbank piše da Rusija ide prema gubitku značajnog dijela svog prosperiteta na duge staze.

Negativne posljedice rata pogodile bi i industrijski i uslužni sektor, procjenjuju stručnjaci Bundesbanka.

"Nove izvozne zabrane koje su uvele zapadne zemlje i ograničenja snabdijevanja koja su nametnule mnoge kompanije stoga će vjerovatno posebno teško pogoditi rusku industriju", kazali su iz Bundesbanka.

Ruska industrija je u opasnosti od "ozbiljnog gubitka efikasnosti" i "tehnološkog zaostajanja kao rezultata opsežne međunarodne izolacije", navodi se u izvještaju.

Rusija već primjećuje da mnogi visokokvalifikovani radnici odlaze da rade u inostranstvo, a taj trend će se vjerovatno nastaviti zbog rata.

U svjetlu tih izazova, Rusija će se vjerovatno u sljedećim godinama još više oslanjati na izvoz nafte i gasa, ali ni to neće biti tako lako kao do sada. Embargo će uticati na potražnju, a značiće da će i oni koji kupuju rusku naftu i gas vjerovatno željeti velika sniženja.

"Rusija bi uskoro mogla biti prisiljena da značajno smanji proizvodnju nafte zbog niže potražnje", navodi se u izvještaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније