Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

23. 05. 2022. 20:57 >> 20:57

GENERALNI SEKRETAR NATO-A

Ubijeđen sam da će NATO naći način da odgovori na turske zebnje

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kazao je za BBC da je ubijeđen da će sjevernoatlantska alijansa naći način da odgovori na turske zebnje povodom predaje aplikacije za članstvo u NATO Švedske i Finske.

Prošle sedmice su ove dijve skandinavske zemlje predale svoje zahtjeve, što je korak koji je uzrokovan ruskom invazijom na Ukrajinu.Međutim, tome se protivi Turska, čiji lider Redžep Tajip Erdogan je poručio da Stokholm i Helsinki ne treba ni da se trude da šalju svoje delegacije kako bi ubijedile Ankaru.

Naime, Turci optužuju te skandinavske zemlje, naročito Švedsku, da je dom terorista PKK i FETO, koje 38 zemalja, uključujući članice NATO i EU, smatraju terorističkim organizacijama.

"Švedski zvaničnici na ministarskom nivou ugošćavaju pripadnike terorističke organizacije protiv koje se borimo i podržavaju njihove aktivnosti u zemlji", naveli su danas iz Direkcije za komunikacije Turske.

U saopštenju se dodaje da je "za 2023. godinu Švedska je saopštila da je za ovu organizaciju odvojila podršku u vrijednosti od 276 miliona dolara".

Takođe, Stoltenberg je na pitanje da li je Vladimir Putin ratni zločinac kazao da je na Međunarodnom krivičnom sudu da to odluči, odnosno da li je ruski predsjednik ratni zločinac ili arhitekta genocida.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније