Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ BETA ]

19. 05. 2022. 21:04 >> 21:12

KOD LIBIJSKE OBALE

Brod Oušen Vajking spasao 158 migranata u Sredozemlju

Brod Oušen Vajking nevladine organizacije SOS Mediterane spasao je danas kod libijske obale 158 migranata koji su bili na dva gumena čamca neispravna za plovidbu, saopštila je ta nevladina organizacija.

Među njima je bilo šest trudnica i "više djece" uključujući i tromjesečnu bebu. Jedan muškarac je povrijeđen, navela je ta evropska organizacija za potragu i spasavanje na moru čije sjedište je u Marseju.

Prema prvim svjedočenjima oni su proveli do devet sati u moru i mnogi od njih su bili iscrpljeni i emocionalno potreseni, navela je organizacija koja djeluje uz pomoć Međunarodne federacije crvenog krsta i crvenog polumjeseca.

Centralno Sredozemlje je najopasnija migrantska ruta na svijetu, prema Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM). Ta agencija UN ocjenjuje da je u 2021. godini na toj ruti stradalo ili nestalo 1.553 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније