Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

18. 05. 2022. 18:35 >> 18:33

JAVILI AMERIČKI MEDIJI

Bivši policajac priznao krivicu u slučaju ubistva Džordža Flojda

Bivši policajac iz Mineapolisa Tomas Lejn priznao je krivicu za pomaganje i podržavanje ubistva iz nehata u slučaju ubistva crnca Džordža Flojda 2020. godine, javio je Minneapolis Star Tribune.

Lejn se izjasnio o krivici pred sudijom okruga Henepin Piterom Kejhilom. Prihvatio je kaznu od tri godine u zamjenu da tužioci odbace optužbe za pomaganje i podržavanje ubistva drugog stepena, javlja list.

Bivšim policajcima Tou Taou i Aleksanderu Kuengu suđenje bi trebalo da počne u junu zbog optužbi za pomaganje i podržavanje ubistva drugog stepena i ubistva iz nehata.

Njih trojica su osuđeni u februaru po saveznim optužbama da su Flojdu uskratili njegova građanska prava, jer mu više od devet minuta nisu pružili pomoć dok mu je za to vrijeme njihov kolega Derek Šovin koljenom pritiskao vrat.

Flojdovo ubistvo izazvalo je proteste protiv policijske brutalnosti i rasizma u gradovima širom svijeta. Šovin, bivši bijeli policajac, osuđen je prošle godine na 22,5 godina zatvora.

Šovin je na saveznom sudu priznao krivicu po optužbama da je prekršio Flojdova građanska prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније