Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

15. 05. 2022. 14:19   >>  14:20

ŠEST ŽRTAVA

Samoubilački napad u Pakistanu, među stradalima i djeca

Tri vojnika i troje djece stradalo je danas u samoubilačkom bombaškom napadu blizu vozila bezbjednosnih snaga u sjeverozapadnom Pakistanu, blizu granice sa Avganistanom, javili su zvaničnici.


Kako se navodi u saopštenju, bombaš samoubica aktivirao je pojas sa eksplozivom blizu vozila u bezbjednosnoj patroli u selu blizu grada Mir Alija, u plemenskoj oblasti Sjeverni Vaziristan.

U napadu su poginula dva vojnika u vozilu i treći je ranjen. Troje djece, koje se igralo na putu, teško je ranjeno. Svi ranjeni su hitno prebačeni u bolnicu helikopterom, ali niko nije preživio, navodi se u saopštenju.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Vojska je u potrazi za naredbodavcima bombaša samoubice.

Ta oblast je godinama utočište za lokalne i strane ekstremiste. Vojska je sprovela masovnu operaciju poslije napada ekstremista na školu kojom je upravljala vojska u Pešavaru kada je poginulo više od 150 osoba, uglavnom đaka. 

U odvojenom incidentu, naoružani muškarci na motociklu ubili su danas dvoje pripadnika manjinskih Sika na bazaru u predgrađu Pešavara. Pogođeni su više puta mecima dok su postavljali svoju tezgu sa začinima, a napadači su pobjegli.

Policija navodi da izgleda da su Siki bili na meti napada zbog njihove etničke pripadnosti. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније