Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Sky news ]

10. 05. 2022. 17:08 >> 17:16
3

PREDSJEDNIK PORUČIO

Kina upozorava na trajnu prijetnju globalnom miru

Konfrontacije između blokova koje su rezultat ukrajinske krize mogle bi postati veća i trajnija prijetnja globalnom miru, rekao je kineski predsjednik Si Đinping.

Kina je u više navrata pozivala evropske zemlje da ispolje diplomatsku autonomiju umjesto da se pridruže Sjedinjenim Državama u onome što Peking naziva "hladnoratovskim mentalitetom".

Ta zemlja je odbila da osudi Rusiju za njenu invaziju i, razgovarajući telefonom sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, Si je rekao da Kina smatra da bi Evropa trebalo da ima potpunu kontrolu nad evropskom bezbijednošću, javila je kineska državna televizija.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније