Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

18. 04. 2022. 08:10   >>  08:12 1

UPRKOS ŠTETI

Divlji zečevi nastaviće slobodno da šetaju parkom u Parizu

Zeka Žano (Jeannot) i njegovi drugari sa dugačkim ušima koji se slobodno šetaju na travnjaku Palate invalida u Parizu gdje se nalazi Napoleonov grob, nastaviće da trčkaraju i prave rupe u tom parku, a tako su odlučile gradske vlasti pod pritiskom udruženja za zaštitu životinja, prenijeli su francuski mediji.

 

Pariska prefektura htjela je da označi te zečeve kao štetočine, i tim glodarima je prijetio premeštaj, pošto su postajale primjedbe vojnika gardista koji čuvaju to vojno i kulturno zdanje.

Divlje zeke će sada bez straha da završe u čorbi, moći da nastave da kopaju rupe po uređenom travnjaku, da grickaju kablove i crijeva za zalivanje i da prolaze između nogu gardista koji smatraju da životinje prave štetu od 15.000 eura godišnje, prenio je list Parizijen (Le Parisien).

Turisti koji dolaze iz cijelog svijeta da posjete Napoleonov grob često zastanu da gledaju zečevi i da ih fotografišu.

Prema ranijoj odluci pariske prefekture, vojnici su imali pravo da životinje uklone ili da ih ubiju u određenom broju, ne više od 40 godišnje.

Toj odluci su se usprotivila udruženja za zaštitu životinja, pozivajući vojnike na mirnu kohabitaciju sa zečevima.

Na kraju je posljednju riječ imala gradonačelnica Pariza An Idalgo (Anne Hidalgo) i njena vlada. Oni su procijenili da je mala šteta koju čine divlje zečevi i da životinje mogu da nastave da šetaju po travnjaku.

Takva kolonija divljih zečeva postoji i u pariskoj Bulonjskoj šumi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније