Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina Business ]

23. 01. 2022. 17:53   >>  17:54

KRIPTOVALUTA

Bitkoin pao na 34 hiljade američkih dolara

Nakon velikog pada vrijednosti kriptovaluta prethodnih sedmica, najpoznatija kriptovaluta bitkoin u subotu je u jednom trenutku pala na 34,06 hiljada USD.

Podaci sajta coindesk.com, koji uživo prati kretanje kriptovaluta, pokazali su da se vrijednost bitkoina tako skoro prepolovila u odnosu na prije samo dva i po mjeseca, kada je dostigao vrijednost od skoro 68 hiljada USD, prenosi Tanjug. 

Kao jedan od razloga za nagli pad vrijednosti kriptovaluta navodi se najava administracije SAD da bi sljedećeg mjeseca mogla da bude objavljena početna vladina strategija za digitalnu imovinu, i da će od saveznih agencija biti zatraženo da procijene rizike i mogućnosti koje ona predstavlja. 

Pojedini analitičari očekuju dalji pad kriptovaluta, pa su se pojavile i prognoze da bi nakon eventualnog smanjenja vrijednosti do 30 hiljada USD moglo da se dogodi urušavanje bitkoina, čija bi cijena mogla da padne do deset hiljada USD. 

U popodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu, vrijednost bitkoina se kretala oko 35 hiljada USD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније