Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ O.Z. ]

06. 12. 2021. 22:46   >>  22:46

OBIŠAO ROVOVE

Predsjednik Ukrajine posjetio prvu liniju fronta

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski posjetio je danas prvu liniju fronta na istoku zemlje koja je u rukama proruskih separatista i to u jeku napetosti sa Rusijom optuženom da priprema invaziju na Ukrajinu.

"Čast mi je što sam danas sa vama, hvala što štitite suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Zelenski tokom posjete ukrajinskim snagama bezbjednosti na području Donjecka.

Na fotografijama objavljenim na sajtu ukrajinskog predsjedništva, Zelenski sa šlemom i maskirnom panciru obilazi rovove sa vojnicima.

Njegova posjeta dolazi u pozadini pojačanih tenzija između Rusije i Ukrajine.

Ukrajina i njeni saveznici optužuju Rusiju da gomila vojnike i tenkove na granici i da je moguć napad. Moskva je nekoliko puta to demantovala i optužila zapadne zemlje da pojačavaju napetost održavanjem vojnih vježbi na Crnom moru.

List Vašington post (The Washington Post) prenio je nedavno da Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu koja bi uključila do 175.000 vojnika i to već sljedeće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније