Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

22. 11. 2021. 21:54 >> 21:58

SAD

Šestoro djece povrijeđeno na božićnoj paradi

Najmanje šestoro djece, povrijeđeno na božićnoj paradi u Milvokiju je u kritičnom stanju, saopštile su danas bolničke vlasti.

Najmanje pet osoba je poginulo i više od 40 je povrijeđeno kada je u nedjelju terensko vozilo uletjelo u masu ljudi okupljenih za Božićnu paradu u američkoj saveznoj državi Viskonsin, saopštila je policija.

Jedna osoba je privedena, a zvaničnik policije, koji je želio da ostane anoniman, rekao je za Asošijeted pres da policija istražuje da li je vozač automobila bježao jer je bio umiješan u drugi zločin.

Dvojica policijskih službenika, govoreći pod uslovom anonimnosti, jer nisu ovlašćeni da daju izjave, identifikovali su osobu kao 39-godišnjeg Darela Bruksa.

Bruks, već ima krivični dosije zbog porodičnog nasilja, pružanja otpora pri hapšenju, kao i zbog neovlašćenog posjedovanja oružja.

On je 19. novembra pušten iz pritvora uz kauciju od 1.000 dolara.

Ljekari kažu da je 18 pacijenata između tri i 16 godina prebačeno u Dečju bolnicu Viskonsin, među kojima su tri para braće i sestara.

Hospitalizovani su zadobili teške povrede glave, prelome kostiju i ogrebotine na licu, pri čemu je šest osoba operisano u nedjelju uveče, a još dvoje danas.

Parada je bila u toku kada je terensko vozilo srušilo ogradu i uputilo se ka glavnoj ulici. Vozilo je oborilo više od 200 osoba a među njima je bilo djece, i bilo je više povrijeđenih u incidentu, rekao je šef policije Den Tompson (Dan Thompson) ranije na konferenciji za novinare.

Među poginulima su i članovi lokalne plesne grupe.

Jedna osoba je privedena nakon što je policajac otvorio vatru na vozilo u pokušaju da ga zaustavi, saopštile su vlasti.

Šef policije Den Tompson rekao je da je "osoba od interesa" u pritvoru bez dodatnih detalja o toj osobi i mogućem motivu.

Policija je našla vozilo i u toku je istraga, rekli su zvaničnici navodeći da su vlasti identifikovale jednu osobu u okviru istrage.

Škole danas neće raditi u tom gradu i neki putevi će ostati zatvoreni dok traje istraga, rekao je Tompson.

Prema očevicima, vozilo je uletjelo u paradu iza grupe školskih muzičara.

Američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) obaviješten je o incidentu, saopštila je Bijela kuća dodajući da prate šta se dešava i da su u kontaktu sa lokalnim zvaničnicima kojima je ponuđena pomoć.

Incident se dogodio na kraju burne nedelje u Viskonsinu gde je završeno suđenje na kome je oslobođen krivice mladi Amerikanac Kajl Ritenhaus (Kyle Rittenhouse) kojem se sudilo za ubistvo dva muškarca prošle godine tokom nereda i demonstracija protiv policijskog nasilja u Kenoši, mjestu koja se nalazi na oko 80 kilometara od Vokiše.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније