Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

21. 11. 2021. 10:57 >> 11:01

SPORAZUM SA VOJSKOM

Svrgnuti premijer Sudana biće vraćen na položaj

Svrgnuti sudanski premijer Abdala Hamdok biće vraćen na svoju funkciju, u skladu sa sporazumom koji je postigao sa vojskom.

To je Rojtersu saopštio danas izvor blizak premijeru, navodeći da je Hamdok pristao na dogovor sa vojskom, kako bi se zaustavilo krvoproliće koje je uslijedilo nakon protesta protiv vojnog preuzimanja vlasti prošlog mjeseca.

„Ustavna deklaracija potpisana između vojske i civila 2019. godine ostaće temelj u daljim pregovorima“, rekao je izvor.

Ranije danas lider stranke Uma naveo je da sudanska vojska planira da vrati na položaj Hamdoka, poslije sporazuma postignutog kasno sinoć, prenosi Tanjug.

„Dogovor, postignut između vojske i civilnih političkih partija, podrazumijeva da će Hamdok formirati nezavisni kabinet sastavljen od tehnokrata i da će svi politički zatvorenici biti pušteni na slobodu“, rekao je Fadlalah Burma Nasir.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније