Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

21. 11. 2021. 00:09 >> 00:50

AUSTRIJA

Protest u Beču, traže ukidanje mjera

Hiljade ljudi, od kojih su mnogi pristalice krajnje desnice, protestovali su u subotu u Beču protiv ograničenja zbog korona virusa dan nakon što je austrijska vlada najavila novo zatvaranje i rekla da će vakcine postati obavezne sljedeće godine. Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, učesnici protesta su došli na Trg heroja ispred Hofburga, bivše carske palate u centru Beča.

 Mnogi demonstranti mahali su austrijskim i drugim zastavama i nosili natpise sa sloganima kao što su "ne vakcinaciji", te "dosta je bilo" ili "dolje fašistička diktatura". 

Otprilike 66% stanovništva Austrije u potpunosti je vakcinisano protiv korone, što je jedna od najnižih stopa u zapadnoj Evropi. Mnogi Austrijanci su skeptični po pitanju vakcina. 

S obzirom na to da dnevne infekcije i dalje postavljaju rekorde čak i nakon što je ove sedmice uvedena izolacija za nevakcinisane, vlada je u petak saopštila da će vratiti Austriju u blokadu od ponedjeljka i učiniti obaveznim vakcinisanje od 1. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније