Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

01. 11. 2021. 08:43 >> 08:49

JAPAN

Fumio Kušida proglasio pobjedu na izborima

Premijer Japana Fumio Kušida proglasio je danas pobjedu na parlamentarnim izborima pošto je vladajuća većina zadržala više glasova nego što je očekivano.

"Bilo je to veoma teško glasanje. Ali birači su pokazali da žele 'stabilnu vladu' odlazeće većine koja će oblikovati budućnost zemlje", rekao je Kišida novinarima.

Kišidina Liberalno demokratska partija (LDP) i njen slabiji koalicioni partner, konzervativna Stranka čiste politike (Komeito) osvojili su 293 od 465 mjesta u donjem domu parlamenta, podaci su koje su objavili mediji.

Vlada, formirana prije četiri nedjelje, suočena je sa lošom ekonomskom situacijom usljed pandemije korona virusa i regionalnim bezbjednosnim izazovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније