Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

18. 10. 2021. 22:45   >>  22:44

NORVEŠKA

Žrtve napada najvjerovatnije izbodene na smrt

Danski državljanin, osumnjičen za napad lukom i strijelom u Norveškoj, koristio je i drugo oštro oružje za ubistvo pet osoba, saopštila je danas policija.

Policija je navela da je osumnjičeni 37-godišnjak Espen Andersen Braten prošle srijede u mjestu Kongsberg najvjerovatnije prvo koristio luk i strijelu da rani žrtve, a da ih je potom ubijao neodređenim oštrim oružjem.

Braten, koji je u napadu ubio pet i povrijedio tri osobe, priznao je krivicu.

Policija procjenjuje da je uzrok napada najvjerovatnije očigledna psihička bolest osumnjičenog, i navodi da je njegova izjava da je prešao na islam dobila manji značaj tokom istrage.

Braten je ubio četiri žene između 52 i 78 godina i 75-godišnjaka.

Sve ukazuje da je nasumično odabrao žrtve, navodi policija koja je ispitala oko 60 svjedoka zločina u mjestu sa 26.000 stanovnika nedaleko od Osla.

Sve žrtve su živjele u istoj ulici u Kongsbergu, a nekoliko njih je bilo dio umjetničke zajednice.

Poslije optužbi da je policija previše sporo reagovala tokom napada, norveška obavještajna služba zatražila je nezavisnu istragu postupanja policajaca.

Masovna ubistva su rijetkost u Norveškoj, u kojoj nema puno kriminala, a napad je doveo do poređenja sa zločinom iz jula 2011. godine, kada je desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik ubio 77 osoba u toj zemlji, koristeći bombu, pušku i pištolj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније