Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 08. 2021. 18:39   >>  19:09 1

PUTIN PORUČIO

Spriječiti dolazak boraca prerušenih u izbjeglice iz Avganistana

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas da se spriječi dolazak izbjeglica iz Avgnistana, među kojima bi mogli da se kriju "prerušeni borci", poslije talibanskog preuzimanja zemlje.

Putin je na sastanku sa zvaničnicima vladajuće stranke Jedinstvena Rusija rekao da zapadni partneri insistiraju na tome da se prihvate izbjeglice u zemljama centralne Azije dok ne dobiju vizu za SAD ili druge zemlje.

"Ali ko može da bude skriven među tim izbjeglicama, kako možemo znati", pitao se on i ocijenio da bi stotine, odnosno stotine hiljada ili čak milioni ljudi mogli da žele da napuste teritoriju Avganistana.

Nekoliko bivših sovjetskih republika u centralnoj Aziji dijele granicu sa Avganistanom i Rusijom, ukazao je on i rekao da bi tako "borci prerušeni u izbjeglice" mogli da stignu na rusku teritoriju.

Rusija "ne želi te elemente iz Avganistana ili drugih zemalja", rekao je ruski predsjednik i podsjetio da se njegova zemlja godinama borila protiv ekstremističke gerile na Kavkazu.

Avganistan će biti na dnevnom redu u ponedjeljak na onlajn samitu Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB), vojnog saveza koji okuplja više bivših sovjetskih republika, koji predvodi Rusija.

Putin je u petak ocijenio da je važno da se spriječi infiltracija terorista iz susjednih zemalja Avganistanu, uključujući onih koji se predstavljaju kao izbjeglice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније