Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 08. 2021. 08:40 >> 08:48

VRHUNAC EMISIJE

Kina će smanjiti emisiju CO2 tek od 2030. godine

Kina će uskoro objaviti plan za smanjenje emisije ugljen-dioksida od 2030. godine, kada bi trebalo da bude dostignut vrhunac emisije, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Nakon toga će početi da smanjuju emisije kako bi se tek do 2060. godine postigla neutralnost.

Ta zemlja, najveći emiter ugljenika na svijetu, tvrdi da je njena ekonomija još uvijek u razvoju i da ne treba da primjenjuje iste standarde kao razvijene zemlje.

Američki i britanski zvaničnici ranije su pozvali Kinu da doprinese smanjenju globalnog zagrijavanja.

Kina će detaljne planove iznijeti tokom konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama u Glasgovu, u Škotskoj.

Svjetski lideri i pregovarači o klimi trebalo bi da se okupe u novembru u Glazgovu na 26. konferenciji UN o klimatskim promjenama, na kojoj će države pokušati da se dogovore o smanjenju emisije ugljenika kako bi se globalno zagrijavanje zadržalo na 1,5 stepeni Celzijusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније