Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 05. 2021. 15:56 >> 15:56
1

PREKO 120 RANJENIH

Broj poginulih u Kirgistanu popeo se na 33

Broj poginulih građana Kirgistana u oružanom sukobu na granici sa Tadžikistanom porastao je na 33, dok je ranjeno više od 120, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja i socijalnog razvoja.

"Registrovana su trideset i tri smrtna slučaja", rekla je portparolka ministarstva, prenio je TASS.

Većina ranjenih su civili, a 50 osoba u teškom stanju prebačeno je u bolnicu u glavnom gradu Biškeku.

Sukob na granici izmedju Tadžikistana i Kirgistana u blizini izvora Golovnoi izbio je 28. aprila kada su zvaničnici Tadžikistana pokušali da postave kamere za nadgedanje objekta za vodosnabdijevanje, čemu su se suprostavili stanovnici Kirgistana.

Komitet državne državne bezbjednosti Kirgistana optužio je Tadžikistan da je koristio minobacače za granatiranje spornog vodnog objekta, dok su vlasti Tadžikistana saopštile da taj objekat pripada njima i optužile kirgiske vojnike da su otvorili vatru na tadžikistanske graničare.

Uveče 29. aprila dve države su se dogovorile o prekidu vatre i povlačenju trupa. Obje strane su pretpjele veliki boj žrtava.

Tokom sukoba u Kirgistanu je spaljeno ili uništeno nekoliko desetina zgrada, uključujući školu i vatrogasnu stanicu. Skoro 10.000 civila evakuisano je iz zone sukoba.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније