Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

12. 04. 2021. 19:08   >>  19:09

OPROŠTAJ OD PRINCA

Vilijam i Hari se od djeda oprostili odvojenim porukama

Vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa odali su počast svom djedu, vojvodi od Edinburga odvojenim porukama. Princ Vilijam opisao ga je kao "izvanrednog čovjeka", dok je princ Hari rekao da je njegov djed bio "čovjek od službe, časti i velikog humora".

Princ Hari je rekao da je njegov djed bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe i neko za koga nikada niste znali šta bi sljedeće mogao da kaže.

"Ostaće upamćen kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene je bio moj djed: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja", naglasio je Hari.

U svojoj izjavi, princ Vilijam je rekao da je čitav vijek njegovog djed definisan služenjem – svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici i našoj porodici.

"Osjećam se srećno što nijesam imao samo njegov primjer koji me vodi, već i njegovo postojano prisustvo u mom odrastanju – i kroz dobra vremena i kroz najteže dane. Uvijek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog djeda i na dobroti koju joj je pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja djeca imati na svog pradjeda koji je dolazio po njih u kočiji i uvjerio ih u njegov zarazni osjećaj za avanturu, i nestašni smisao za humor", navodi se u izjavi princa Vilijama.

Dodao je da će on i njegova supruga Ketrin "nastaviti da rade ono što je želio i podržavaće kraljicu u godinama koje dolaze"

Princ Hari doputovao je letom iz Los Anđelesa dok je njegova trudna žena ostala u Kaliforniji po savjetu ljekara.

Sahrana njihovog djeda, vojvode od Edinburga, biće prva prilika da se prinčevi Vilijam i Hari sretnu nakon kontroverznog intervjua koji su Hari i njegova žena Megan dali čuvenoj američkoj voditeljki Opri Vinfri prošlog mjeseca, u kome su bili kritični prema nekim članovima kraljevske porodice.

Ceremonija sahrane princa Filipa, koja će se prenositi na televiziji, biće održana u subotu u Kapeli Svetog Đorđa, u krugu zamka Vindzor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније