Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

10. 03. 2021. 07:58 >> 07:59
1

BOINGU LAKNULO

Prevoznici ponovo naručuju avione

Američka kompanija "Boing" objavila je da je prvi put poslije 15 mjeseci - u februaru dobila više novih narudžbi nego poruka o otkazivanju porudžbina za izgradnju komercijalnih aviona.

Kompanija je dobila 82 porudžbine i 51 poruku o otkazivanju. Pored toga, "Boing" je vratio u aktivu 16 aviona čija je narudžbina ranije bila otkazana, ali se kupac predomislio.

Narudžbine bi mogle ukazati na to da aviokompanije postaju optimističnije da će ponovo biti masovnih putovanja koja su sasvim splasnula zbog pandemije koronavirusa.

U Sjedinjenim Američkim Državama broj avio-putnika polako raste kako napreduje vakcinacija protiv KOVIDA-19, iako su avio-putovanja i dalje daleko ispod nivoa od prije pandemije.

"Boing" je patio mjesecima, kada nije bilo ni jedne jedine porudžbine, jer su aviokompanije parkirale nepotrebne avione i smanjile troškove kako bi uštedjele novac.

"Boing", čije je sjedište u Čikagu, saopštio je da je prošlog mjeseca isporučio 22 komercijalna aviona, većinom domačim naručiocima.

Među kupcima ima i interesovanja za "737 Max" - avione koji su bili prizemljeni širom svijeta u martu 2019. godine poslije dvije nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi.

Regulatori u SAD, Evropi, Kanadi, Brazilu i drugdje su odobrili da se taj model aviona ponovo koristi pošto je "Boing" promijenio automatizovani sistem upravljanja tim letilicama koji je imao udjela u padovima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније