Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

11. 01. 2021. 08:51   >>  08:51 4

OGLASIO SE ŠVARCENEGER

Tramp najgori predsjednik u istoriji SAD

Bivši guverner Kalifornije, glumac Arnold Švarceneger, smatra da je predsjednik SAD Donald Tramp neuspješan lider koji će u istoriji ostati upamćen kao najlošiji šef američke države.


Švarceneger, republikanac kao i Tramp, izrazio je u video poruci zadovoljstvo što Trampov mandat ističe za deset dana i što će, kako je rekao, "uskoro biti irelevantan kao stari tvit".

Pozvao je na državno jedinstvo i najavio podršku novom predsjedniku, demokrati Džozefu Bajdenu.

Švarceneger, poznat po ulogama u akcionim filmovima, bio je guverner Kalifornije od 2003. do 2011. godine.

On je rulju koja se obrušila na američki Kapitol uporedio s nacistima: rekao je da je "srijeda bila 'Kristalna noć' i to upravo ovdje, u Sjedinjenim Državama".

Nacisti su u Njemačkoj i Austriji 1938. godine vandalizovali jevrejske domove, škole i preduzeća tokom napada nazvanog "Kristalna noć" ("Noć razbijenog stakla").

"Razbijeno je staklo na prozorima Kapitola Sjedinjenih Država. Ali rulja nije samo razbila prozore Kapitola, već i ideje koje smo uzeli zdravo za gotovo", rekao je Švarceneger. "Gazili su same principe na kojima je osnovana naša zemlja".

Švarceneger, rođen u Austriji, uporedio je krajnje desničarsku američku ekstremističku grupu "Proud Boys" (Ponosni dječaci) s nacistima. Neki lideri te organizacije su uhapšeni u Vašingtonu prije i poslije nereda u sredu.

"Onima koji mislite da možete srušiti Ustav Sjedinjenih Država, znajte ovo: Nikada nećete pobijediti!", rekao je Švarceneger.

Tokom video-snimka dužeg od sedam i po minuta, Švarceneger je američku demokratiju uporedio s mačem koji je nosio u svojoj ulozi kao "Konan Varvarin", i za koji je rekao da je "sve jači što se više kali".

"Vjerujem da ćemo, koliko god da smo potreseni zbog događaja posljednjih dana, biti jači, jer sada shvatamo šta se može izgubiti", rekao je on, dodavši da će odgovarati i oni koji stoje iza nereda u srijedu, i oni koji su ih podstakli.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније