Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 11. 2020. 23:04 >> 23:08

"POŠTENI IZBORI"

Buš čestitao Bajdenu pobjedu

Bivši američki predsjednik, republikanac Džordž Buš danas je čestitao Džozefu Bajdenu pobjedu na predsjedničkim izborima koje je označio kao "poštene i sa jasnim rezultatom".

"Uprkos našim političkim razlikama, znam da je (demokrata) Bajden dobar čovjek koji je dobio mogućnost da vodi i ujedini našu zemlju", rekao je Buš koji je bio predsjednik SAD od 2001. do 2009. godine.

Buš je dodao da rekordni odziv birača na izborima održanim 3. novembra svjedoči o "dobrom zdravlju demokratije" u SAD.

"Predsjednik Donald Tramp ima pravo da traži ponovno brojanje glasova i da podnese žalbu sudu i svi problemi će biti riješeni. Međutim, mislim da Amerikaci mogu da imaju povjerenje u ove poštene izbore, čiji će integritet biti potvrđen i čiji je rezultat jasan", dodao je Buš.

Američki mediji prenijeli su u subotu da je demokrata Bajden pobijedio protivnika, republikanca Trampa pošto je prešao prag od 270 elektorskih glasova koliko je potrebno za pobjedu.

Bajden je proglasio pobjedu i dobija čestitke iz cijelog svijeta, dok Tramp odbija da prizna poraz već navodi, bez konkretnih dokaza, da su izbori namješteni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније