Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Jelica Novosel, TVCG

25. 06. 2024. 06:30 >> 06:33

prognoza

Danas promjenljivo vrijeme, do 34 stepena

Na jugu malo do umjereno oblačno uz duže sunčane periode i uglavnom bez kiše a na sjeveru se nastavlja promjenljivo i nestabilno vrijeme, povremeno i mjestimično uz kišu ili pljusak sa grmljavinom. Temperatura do 34 stepena.


Na sjeveru Crne Gore, nastavlja se promjenljivo i nestabilno, vrijeme, povremeno i mjestimično uz kišu ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren promjenljiv. Temperatura do 30 stepeni.

Na jugu malo do umjereno oblačno uz duže sunčane periode i uglavnom bez kiše. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv. Temperatura od 32 do 34 stepena.

MORE: malo talasasto. Vjetar slab do umjeren, uglavnom sjeverozapadni i zapadni. Temperatura mora do 25 stepeni. UV indeks oko 7 Uv jedinica.

Prognoza za naredna tri dana

Narednih dana na sjeveru, u srijedu i četvrtak promjenljivo i nestabilno povremeno kiša pljuskovi i grmljavina, a lokalno su moguće i vremenske nepogode. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, u srijedu umjeren do pojačan južni. Temperatura u padu naročito u četvrtak.

Na jugu će takođe biti povremene kiše ili pljuskova sa grmljavinom, ali i perioda sunčanog vremena. Duvaće slab do umjeren južni i zapadni vjetar, sa pojavama moguće kratkotrajno pojačan i jak. Temperatura u četvrtak ispod 30 stepeni.

Evropa:
Ciklon iznad centralnog Mediterana donosi mjestimičnu kišu pljuskove i grmljavinu na području Apenina, većeg dijela Balkana, kao i na širem području Alpa. Kiše će još ponegdje biti duž zapadne obale kontinenta i na sjeveroistoku, dok se iznad većeg dijela zapadnih, centralnih i istočnih predjela, očekuje promjenljivo oblačno uz dosta sunčanih perioda i prijatno toplo vrijeme. Mnogo toplije će i dalje biti na jugoistoku, posebno na području Grčke, gdje se očekuje temperatura blizu 40 stepeni, dok će u Skandinaviji i na sjeveroistoku biti skoro duplo manja.

Balkan:
Na Balkanu slično vrijeme, promjenljivo oblačno i nestabilno, mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u sjeverozapadnim i zapadnim predjelima. Sunčano i veoma toplo će se zadržati na jugu i jugoistoku. Temperatura u većini mjesta od 25 do 30, a na jugu i jugoistoku do 40 stepeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније