Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ RTCG ]

12. 11. 2023. 07:11 >> 07:17

PROGNOZA

Na sjeveru do 12 stepeni, moguća i kiša

Na sjeveru Crne Gore, umjereno do pretežno oblačno, tokom većeg dijela dana uglavnom suvo. Popodne, povremeno kiša, ponegdje i s grmljavinom. Duvaće umjeren do pojačan jugozapadni vjetar. Temperatura od 5 do 12 stepeni.

Na jugu, u ranim jutarnjim satima ponegdje uz obalu moguća je pojava kiše, prijepodne promjenljivo do pretežno oblačno sa kraćim sunčanim periodima i uglavnom suvo, popodne i uveče pretežno oblačno sa kišom i grmljavinom. Temperatura do 18 stepeni.

Na moru, malo do umjereno talasasto. Vjetar ujutro i naveče tokom noći istočni i sjeveroistočni slab a na jugoistoku akvatorijuma umjeren. Tokom dana zapadni, slab do umjeren. Temperatura mora oko 21 stepen.

Narednih dana, na sjeveru, u ponedjeljak, ujutro lokalno sa maglom tokom dana pretežno sunčano i osjetno toplije.

U utorak djelimično oblačno sa dužim sunčanim periodima i sa povećanim prisustvom srednje i visoke oblačnosti.  U ponedjeljak i utorak u višim predjelima duvaće umjeren jugozapadni vjetar.

Na jugu, u ponedjeljak, pretežno sunčano i toplije. U utorak, pretežno sunčano ali uz značajno prisustvo srednje i visoke oblačnosti.

Što se tiče Evrope, prostrani visinski ciklon sa centrom iznad Baltika i hladnom vazdušnom masom sa sjevera Evrope u pravcu centralnih dijelova, donosi kišu u centralnim i istočnim djelovima kontinenta i u centralnom Mediteranu prema istoku. Veoma prostran ciklon na sjeveru Atlantika sjutra u regionu britanskih ostrva i u Francuskoj donosi kišu i vrlo jak jugozapadni vjetar.

Jugozapad kontinenta biće pod uticajem anticklona i baričkog grebena koji donose sunčano i relativno toplo vrijeme.Temperatura od 2 stepena u Oslu do 23 u Atini.

Na Balkanu, sjutra u perfernim zapadnim i jugozapadnim i južnim predjelima poluostrva promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno sa kišom u regionu Albanije u pravcu Grčke obilnije padavine i pljuskovi sa grmljavinom. U ostalim djelovima pretežno vedro sa više sunca.Temperaturado 23 stepena u Atini.

Zanimljivost je da je 11.novembra 1988. godine, kao posljedica perifernog uticaja hladnog sibirskog vazduha, u Rožajama u jutarnjim satima izmjerena najniža jutarnja temperatura za jučerašnji dan u Crnoj Gori od minus 17,5 stepeni. Istog jutra i u Podgorici je izmjerena najniža jutarnja temperatura za 11. novembar od skoro minus dva stepena.

Takođe,11. novembra 1957.godine u Baru izmjerena je najviša temperatura  u Crnoj Gori od skoro 26 stepeni, a temperaturna amplituda, kao razlika između najviše i najniže izmjerene temperature, samo za tj datum na teritoriji Crne Gore iznosi 43 stepena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније