Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Aleksandra Jovančević, TVCG ]

22. 03. 2023. 15:51 >> 20:20
3

JAVNI SERVIS KOJEM SE VJERUJE

TVCG najgledanija tokom izbora, Portal zabilježio duplo veću posjetu

Televizija Crne Gore posljednjih mjeseci bilježi rekorde gledanosti, čime se još jednom potvrđuje da se u vrijeme važnih događaja građani okreću Javnom servisu kao izvoru informacija kojem vjeruju. Program uživo mogli su da gledaju i posjetioci RTCG Portala, koji je tokom cijelog izbornog dana zabilježio čak duplo veći broj posjeta nego inače.

Novinarski tim kojem se najviše vjeruje. Da je tako pokazuju i rezultati koji govore da je TVCG 19. marta gotovo cijelog dana bila najgledanija u Crnoj Gori. Podaci su to Telekoma i Ipsos Stratedžik Marketinga. Skoro svaki treći gledalac tog dana pratio je Prvi program TVCG, dok je druga po redu televizija imala duplo manju gledanost.

"Povjerenje koje smo stekli u posljenjih godinu i po, a koje se vidjelo u istraživanju agencije Damar lani, reflektuje se i na gledanost u za Crnu Goru ključnim situacijama. Tako smo u nedjelju tokom izbornog dana bili najgledanija televizija u našoj zemlji. U jutarnjem terminu gledalo nas je u osam sati maksimalnih 120 hiljada gledalaca. Isti broj gledalaca, imali smo u drugom dnevniku, a još važnije je da su svi oni, vjerovali Javnom servisu, i ostali uz nas tokom cijele izborne noći", kazao je Damir Ramović, urednik Prvog programa.

TVCG je u izbornoj noći realizovala čak pet sati programa uživo tokom kojeg smo u svakom trenutku imali posljednje informacije o procjeni izlaznosti i rezultata izbora, bili u svakom izbornom štabu i analizirali situaciju sa stručnjacima iz studija.

"Kompletna organizacija, interaktivna grafika, dinamična realizacija, uključenja sa lica mjesta potvrđuju da su kapaciteti Sektora produkcije RTCG na visokm nivou. U kontinuitetu ćemo raditi na unapređenju i inovaciji audio-vizuelnih usluga", kazala je Aleksandra Vojvodić, rukovoditeljka produkcije RTCG.

Jedan dan i jedna emisija zahtijeva angažovanje velikog broja ljudi koji su tehnička podrška onome što
vidimo na ekranu.

"Izbori su kompleksan projekat, radili smo i složenije. Radi se sa mnogo lokacija. U izbornoj noći devet tačaka svakog trenutka, plus dopisnici, malo koja TV je mogla to da izvede", ocijenio je Miloš Radulović iz tehničkog vođstva TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније